Home

BV Narayana Maharaja
Nederlandse publicaties


Publicaties - Jaiva Dharma - Parampara - Lezingen

Artikelen - Philosophy - Transcendence - VideosALLE TITELS zijn verkrijgbaar op
www.boekenbestellen.nl
Zoekterm: BV Narayana Maharaja
Paperbacks worden aangeboden tegen kostprijs
Ebooks op jayaradhe.nl zijn vrij

wijzeliefde De wijze van liefhebben - "Om in je leven succes, geluk en vrede te brengen moet je proberen al je liefde en genegenheid aan God, Krishna, te geven. Toon die liefde aan alle levende wezens en probeer je hele wezen in te zetten om hen te helpen. Iemand, die anderen met liefde tegemoet treedt, hoeft niets te nemen, maar heeft alles te geven." In dit boekje legt Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja het proces uit om die onzelfzuchtige liefde te realiseren.
(Klik afbeelding voor vergroting)

WIJZE LIEFDE...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
gift De Gift van Sri Caitanya Mahaprabhu - Deze verhandeling werd in 1986 in het Bengaals geschreven ter gelegenheid van de 500ste jaardag van de komst van Sri Caitanya Mahaprabhu, de verborgen incarnatie van Krishna voor dit tijdperk van Kali. Het werd samengesteld door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja, die helderheid heeft gegeven over de innerlijke natuur van Sri Caitanya Mahaprabhu en die de specifieke redenen voor Zijn genadevolle missie in deze wereld heeft beschreven.

GIFT MAHAPRABHU...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
paradijs Geluk in het Paradijs der Dwazen - Over de futiliteit van materiŽle lustbevrediging. "Iedereen wil gelukkig zijn, maar over het algemeen vinden we maar een klein beetje geluk en genegenheid in deze wereld." Sri Bhaktivedanta Narayana Maharaja legt uit waar je liefde en genegenheid kunt vinden en hoe je dat het beste kunt doen. Hij vertelt wat zijn missie is en illustreert dat met een voorbeeld van Krishna's genadevolle vrijgevigheid in relatie tot Zijn schoolvriend Sudama brahmana, die zonder iets van Krishna te vragen, werd overweldigd met rijkdom, schoonheid en geluk, nadat hij Hem een bezoek had gebracht.

PARADIJS...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Jaiva-Dharma - De wezenlijke functie van de ziel

jaiva jaiva jaiva Deze geromantiseerde en gemakkelijk leesbare vertelling is gebaseerd op spiritueel ontwikkelde persoonlijkheden en anderen in het beschaafde leven van Bengalen van enkele honderden jaren geleden. Het dient als basis voor de filosofie van de Gaudiya Vaishnava's gepresenteerd door Srila Bhaktivinoda Thakura, die de lezer laat kennismaken met de elementaire basisprincipes en hem meevoert tot het esoterische hoogtepunt van spiritueel bewustzijn. In het verhaal zijn indringende filosofische vraagstukken verweven, waarover door velen wordt nagedacht en die blijvend van belang zijn. De diepgaande antwoorden geven helderheid en richting aan de zoektocht naar onze eeuwige natuur, waarmee we ons verankeren in jaiva-dharma, de wezenlijke functie van de ziel. Uit het Bengaals vertaald door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja.

PAPERBACK Deel 1/3     -   Deel 2/3     -   Deel 3/3  

J A I V A - D H A R M A   OOK ONLINE
SriRadha Sri Radha - onze allerhoogste toevlucht, vooraanstaande Gaudiya Vaisnava's roemen Haar glorie. Wie is Sri Radha? Ze is de tedere, goddelijke wederhelft van de Allerhoogste Persoonlijkheid, Sri Krishna. Ze is de personificatie van Zijn energieke vermogen, vooral van Zijn zegen - en Zij schenkt die transcendentale zegen aan iedereen, die zijn toevlucht tot Haar neemt. Dit is gerealiseerd door de beoefenaars van bhakti, zoals de auteurs van de artikelen in dit boek. Het is hun oprechte wens om anderen het substantiŽle, niet aflatende geluk te zien proeven, het pad, dat ze op deskundige wijze onthullen in Sri Radha - onze allerhoogste toevlucht. (520 pag)

SRI RADHA...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Geheimen Geheimen van het onontdekte Zelf door Sri Srimad BV Narayana Maharaja. Dit boekje is een inleiding tot zelfrealisatie met vertellingen uit de Purana's. Het doel is de lezer te introduceren in de schoonheid en het wonder van zijn of haar eigen natuurlijke wezen. We kunnen dit ervaren door het te horen van degenen, die zijn zelfgerealiseerd. Srila BV Narayana Gosvami Maharaja is een vooraanstaand heilige en gerenommeerd leraar van goddelijke wijsheid in deze tijd. Hij gaf zijn lezing op een van zijn wereldreizen in maart 2002 in Kuala Lumpur, MaleisiŽ. (66 pag)

GEHEIMEN...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Essentie De essentie van Bhagavad Gita - Dit is een samenvattend werk, dat het belangrijkste vers van Bhagavad-gita behandelt. Het werd gesproken door Sri Krishna: "Verzink je geest en hart in Mij, word Mijn toegewijde, vereer Me, bied Mij je eerbetuigingen aan, dan zal je zeker tot Mij komen." Deze kleine uitgave biedt levendige voorbeelden van de praktische toepassing van dit vers geÔllustreerd door het spel van Krishna met Zijn toegewijden en onze grote heilige voorgangers. (80 pagina's)

ESSENTIE...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Boterdief Krishna - De Boterdief - Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja: "Juist het concept, dat de almachtige, Allerhoogste Persoon Zich niet bewust is van Zijn Godzijn en dat Hij bang is voor Zijn moeder en streken uithaalt met Zijn vrienden, is universeel vermakelijk. Dit boekje beschrijft het kinderspel van Krishna, die door Zijn eigen geestelijke vermogen vergeet, dat Hij God is en Zich gedraagt als een gewoon kind. Dit spel wordt beschreven in de oude Indiase geschriften, die vaststellen, dat God in hoogste instantie een persoon is, ondanks dat Hij oneindig, onbeperkt en onbevattelijk is. Hij manifesteert Zich in vele gedaanten en wordt vooral met groot ontzag geŽerd. Maar in Zijn authentieke en allerbeste verschijning inspireert Hij het hart van zijn dierbare toegewijden om zich van Zijn Godzijn onbewust te blijven, evenals Hijzelf, ondanks dat Hij verbluffend spel ten uitvoer legt." (104 pagina's)

BOTERDIEF...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Camatkara Sri Camatkara-candrika - Een manenstraal van volslagen verbijstering van Srila Visvanatha Cakravarti Thakura met commentaar door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja. Dit onvergelijkbare, verhalende gedicht werd geschilderd met de zachte penseel van Srila Visvanatha Cakravarti Thakura's uitermate zoete en natuurlijke prema-bhakti in de kleur van de alles betoverende nectar van rasa. Deze literaire compositie bestaat uit vier verbazingwekkende, lieftallige verhalen over de stoute ontmoetingen van Radha en Krishna. Dit boekje is bedoeld voor rasika en bhavuka toegewijden en voor sadhaka's, die naar de smaak van vraja-rasa verlangen. (170 pag)

Camatkara...   EPUB   KINDLE   Paperback  
Sivatattva Siva-Tattva - Het principe Shiva - In dit boek geeft Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja een schitterende uitleg over de heilige Hindu drieŽenheid, Brahma, Vishnu en Shiva. Bekrachtigd door zijn geestelijk leermeesters in de disciplinaire opvolging van de gaudiya vaisnava traditie onhult hij de waarheid (tattva) over de oorspronkelijke positie van Shiva Mahadeva en geeft ons een inzicht in zijn liefdevolle natuur vol genegenheid. Vaisnavanam yatha shambhuh "Shiva is de grootste Vaishnava." Hij is de enige halfgod met een eeuwige identiteit als Sada-Siva en zijn ziel is een gopi in Vrndavana. (104 pag)

Siva...   EPUB   KINDLE   Paperback  Top


© 2017 Jayaradhe.nl