Home

BV Narayana Maharaja
Nederlandse publicaties


Publicaties - Jaiva Dharma - Parampara - Lezingen

Artikelen - Philosophy - Transcendence - Videos


binnenkort in print: jaiva-dharma - de wezenlijke functie van de ziel - deel 1

Bhaktivinoda Deze geromantiseerde en gemakkelijk leesbare vertelling is gebaseerd op spiritueel ontwikkelde persoonlijkheden en anderen in het beschaafde leven van Bengalen van enkele honderden jaren geleden. Het dient als basis voor de filosofie van de Gaudiya Vaishnava's gepresenteerd door Srila Bhaktivinoda Thakura, die de lezer laat kennismaken met de elementaire basisprincipes en hem meevoert tot het esoterische hoogtepunt van spiritueel bewustzijn. In het verhaal zijn indringende filosofische vraagstukken verweven, waarover door velen wordt nagedacht en die blijvend van belang zijn. De diepgaande antwoorden geven helderheid en richting aan de zoektocht naar onze eeuwige natuur, waarmee we ons verankeren in jaiva-dharma, de wezenlijke functie van de ziel. Uit het Bengaals vertaald door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja.

OOK ONLINE:  J A I V A - D H A R M AONDERSTAANDE TITELS zijn verkrijgbaar op
www.boekenbestellen.nl
Zoekterm: BV Narayana Maharaja
Paperbacks worden aangeboden tegen kostprijs
Digitale bestanden op Jayaradhe.nl zijn vrij
Vertaler en uitgever maken geen winst op deze boeken.SriRadha Sri Radha - onze allerhoogste toevlucht, vooraanstaande Gaudiya Vaisnava's roemen Haar glorie. Wie is Sri Radha? Ze is de tedere, goddelijke wederhelft van de Allerhoogste Persoonlijkheid, Sri Krishna. Ze is de personificatie van Zijn energieke vermogen, vooral van Zijn zegen - en Zij schenkt die transcendentale zegen aan iedereen, die zijn toevlucht tot Haar neemt. Dit is gerealiseerd door de beoefenaars van bhakti, zoals de auteurs van de artikelen in dit boek. Het is hun oprechte wens om anderen het substantiŽle, niet aflatende geluk te zien proeven, het pad, dat ze op deskundige wijze onthullen in Sri Radha - onze allerhoogste toevlucht. (520 pag)

SRI RADHA...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Geheimen Geheimen van het onontdekte Zelf door Sri Srimad BV Narayana Maharaja. Dit boekje is een inleiding tot zelfrealisatie met vertellingen uit de Purana's. Het doel is de lezer te introduceren in de schoonheid en het wonder van zijn of haar eigen natuurlijke wezen. We kunnen dit ervaren door het te horen van degenen, die zijn zelfgerealiseerd. Srila BV Narayana Gosvami Maharaja is een vooraanstaand heilige en gerenommeerd leraar van goddelijke wijsheid in deze tijd. Hij gaf zijn lezing op een van zijn wereldreizen in maart 2002 in Kuala Lumpur, MaleisiŽ. (66 pag)

GEHEIMEN...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Essentie De essentie van Bhagavad Gita - Dit is een samenvattend werk, dat het belangrijkste vers van Bhagavad-gita behandelt. Het werd gesproken door Sri Krishna: "Verzink je geest en hart in Mij, word Mijn toegewijde, vereer Me, bied Mij je eerbetuigingen aan, dan zal je zeker tot Mij komen." Deze kleine uitgave biedt levendige voorbeelden van de praktische toepassing van dit vers geÔllustreerd door het spel van Krishna met Zijn toegewijden en onze grote heilige voorgangers. (80 pagina's)

ESSENTIE...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Boterdief Krishna - De Boterdief - Over de ware aard van spirituele toewijding. Dit boekje beschrijft het lieftallige kinderspel van Krishna, waarin Hij speelt met Moeder Yashoda als een gewoon kind. Het wordt verteld met verhalen uit de Puranaīs door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja, een vooraanstaand geleerde en kenner van de Veda's. Het is geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen op hogere niveauīs van transcendentale realisatie. (104 pagina's)


BOTERDIEF...   EPUB   KINDLE   PAPERBACK  
Camatkara Sri Camatkara-candrika - Een manenstraal van volslagen verbijstering van Srila Visvanatha Cakravarti Thakura met commentaar door Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja. Dit onvergelijkbare, verhalende gedicht werd geschilderd met de zachte penseel van Srila Visvanatha Cakravarti Thakura's uitermate zoete en natuurlijke prema-bhakti in de kleur van de alles betoverende nectar van rasa. Deze literaire compositie bestaat uit vier verbazingwekkende, lieftallige verhalen over de stoute ontmoetingen van Radha en Krishna. Dit boekje is bedoeld voor rasika en bhavuka toegewijden en voor sadhaka's, die naar de smaak van vraja-rasa verlangen. (170 pag)

Camatkara...   EPUB   KINDLE   Paperback  
Sivatattva Siva-Tattva - Het principe Shiva - In dit boek geeft Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja een schitterende uitleg over de heilige Hindu drieŽenheid, Brahma, Vishnu en Shiva. Bekrachtigd door zijn geestelijk leermeesters in de disciplinaire opvolging van de gaudiya vaisnava traditie onhult hij de waarheid (tattva) over de oorspronkelijke positie van Shiva Mahadeva en geeft ons een inzicht in zijn liefdevolle natuur vol genegenheid. Vaisnavanam yatha shambhuh "Shiva is de grootste Vaishnava." Hij is de enige halfgod met een eeuwige identiteit als Sada-Siva en zijn ziel is een gopi in Vrndavana. (104 pag)

Siva...   EPUB   KINDLE   Paperback  Top


© 2017 Jayaradhe.nl