Home

BV Narayana Maharaja
Lezingen Pure Bhakti


Publicaties - Jaiva Dharma - Parampara - Lezingen

Artikelen - Philosophy - Transcendence - VideosSriRadha De eerste tien lezingen door
Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Maharaja
uit de Paperback Sri Radha - onze allerhoogste toevlucht,
waarin vooraanstaande Vaisnava's Haar glorie roemen:

Bhajami Radham
Vrsabhanu-nandini
Damodara-vrata
Het onderwerp ontvouwd in Srimad Bhagavatam
Radhe! Jaya jaya Madhava-dayite
Radhastami
Janmastami Verhevenheid van Sri Radha
Sri Krishna neemt ook Zijn toevlucht tot Sri Radha
De Glorie van Sri Radha - Deel Een
De Glorie van Sri Radha - Deel Twee


Vrnda-devi ONLINE: - De glorie van Tulasi Devi door Sri Srimad BV Narayana Gosvami Maharaja. De verering van Tulsi-devi is essentieel om service in het amoureuze spel van Sri Sri Radha-Krsna Yugala te krijgen. Krsna is verkocht aan degene, die Hem tulasi-blaadjes met water offert. Hetzelfde deed Advaita Acarya, die met tulasi-manjaris en water uit de Ganges het tijdstip van de incarnatie van Sri Caitanya Mahaprabhu bepaalde. Krsna is aan Vrnda Devi zoveel verschuldigd, dat hij Zich uitlevert aan iemand, die Hem tulasi met water geeft.


RamaNavami PDF: Verschijningsdag van Sri Rama door Sri Srimad BV Narayana Gosvami Maharaja. Wie zijn Rama en Sita? Waarom werd Rama het bos in gestuurd en waarom werd Bharata koning? Waarom heeft Valmiki de Ramayana geschreven en hoe heeft hij dat gedaan? Welke grote rsis waren deelgenoot aan het spel van Sri Rama en hoe kon Sita-devi in leven blijven zonder een jaar iets te eten, tijdens haar ontvoering door Ravana? Srila Gurudeva gaat in hoog tempo door het spel van Sri Rama en Sita-devi om een indruk te geven, wat deze goddelijke persoonlijkheden in de wereld hebben nagelaten. Woensdag 5 april 2017 Rama-navami


SriVishnu ONLINE: De lessen van de Veda's door AC Bhaktivedanta Svami Maharaja over het verschil tussen inductie en deductie, of de methoden van onderzoek langs zintuigelijke weg (moderne wetenschap) en door afgeleiding van beproefde bronnen (goddelijke instructie). Kennis via de zintuigen is defect wegens defecte zintuigen en een geconditioneerd verstand, maar kennis uit de mond van zelf-gerealiseerde leermeesters in de disciplinaire opvolging sinds het begin van de Schepping is perfect. "Iemand die wil weten, wie zijn vader is, vraagt het aan zijn moeder; niet aan mensen op straat." (Klik afbeelding voor vergroting)


Top


2017 Jayaradhe.nl