Menu:   Nederlands   Engels


Ga de boodschap van de Gosvāmī’s binnen

02 april 2022


śrī śrī guru gaurāṅgau jayataḥ!

Rays of The Harmonist

Maandelijkse Centenaire Publicatie – Amāvasyā Speciale Uitgave, Vierde Jaargang, No. 2
Gepubliceerd 01 april 2022


Opgedragen aan en geďnspireerd door
nitya-līlā praviṣṭa oṁ viṣṇupāda

Śrī Śrīmad Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja

Ga de boodschap van de Gosvāmī’s binnen


Śrī Śrīmad Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja


Verschijnt voor het eerst in het Engels (en het Nederlands)


narayana

Śrī Śrī Guru-Gaurāṅgau Jayataḥ


Śrī Keśavajī Gauḍīya Maṭha
P.O. Mathurā (U.P.)
11 september 1977


­Mā Umā, aanvaard mijn toegenegen zegeningen. Ik heb jouw brief van 23 augustus 1977 op tijd ontvangen en was blij te horen, dat het met de genade van Śrīla Gurudeva goed met jou gaat.

Het grootste geluk van een jīva is het uitvoeren van hari-bhajana. Degenen, die hari-bhajana uitvoeren, zijn in deze wereld de hoogste lofprijzing waardig. Niet alleen uttama- en madhyama-bhaktas, maar zelfs de kaniṣṭha-bhaktas zijn lovenswaardig. Door hen allemaal te prijzen krijg je hari-bhakti. Door hen te prijzen prijs je immers Bhagavān, bhakta en bhakti.

In jouw studie van Bṛhad-bhāgavatāmṛtam ben je nu aangekomen in het derde deel. Deze grantha moet je met volkomen aandacht bestuderen. Door middel van diverse verhalen legt dit boek op vereenvoudigde wijze alle verheven siddhāntas op het gebied van het vaiṣṇavisme uit.

Je moet in gedachten altijd in Vraja of Śrī Dhāma Navadvīpa wonen. Met andere woorden, je moet altijd aan die plaatsen denken. Probeer de boodschap van de Gosvāmī’s binnen te gaan. Door met prīti (genegenheid) harināma uit te voeren en hari-kathā te horen kun je alle perfectie bereiken. Dit is de opvatting van de geschriften.

Hier [in de maṭha in Mathurā] is Śrī Śrī Janmāṣṭamī op grote schaal gevierd. Gedurende drie dagen was een grote menigte in de maṭha aanwezig. Honderdduizenden pelgrims uit de stad en uit andere plaatsen hebben de maṭha voor darśana bezocht. Drie dagen lang waren er een saṅkīrtana festival, een recitatie uit Śrīmad-Bhāgavatam, lezingen en een tentoonstelling van foto’s en diorama’s van het geboortespel van Bhagavān. [Onder de bezoekers van de maṭha] bestond een bijzondere opwinding om de tentoonstelling te bezichtigen. Śrīpāda Padmanābha Mahārāja en ik hebben lezingen gegeven. Het prediken had op een bijzondere wijze plaats. Door Hun ongekende schoonheid en lieftalligheid te manifesteren hebben Śrī Śrī Rādhā-Vinoda-bihārī iedereen aangetrokken.

Breng mijn daṇḍavat-praṇāmas over aan pūjyapāda Trivikrama Mahārāja. Breng ook mijn gepaste eerbetuigingen en zegeningen over aan alle andere Vaiṣṇava’s daar. Hoe gaat het met jouw moeder, zuster, Nirupma Dīdī en anderen? Houd me op de hoogte met jouw welzijn. Ik heb geen nieuws vernomen over pūjyapāda Vāmana Mahārāja. Hiermee sluit ik af.

Ik wens jou altijd het beste,
Śrī Bhaktivedānta Nārāyaṇa

En het Engels vertaald door het Team van Rays of The Harmonistcc by-sa.png Dit artikel "Ga de boodschap van de Gosvami's binnen" kan worden gedeeld met insluiting van de licentie Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported (CC BY-SA) om ervan verzekerd te zijn dat het altijd vrij toegankelijk blijft. Gebruik onder vermelding van auteur, vertaler en uitgever.

Licentie: www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl
Auteur: Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja
Artikel: Rays of The Harmonist On-line, Jaargang 4, No. 2 "Enter Into The Message Of The Gosvamis"
Vertaler Nederlands: Indira dasi (CC BY-SA), "Ga de boodschap van de Gosvami's binnen"
Uitgever: Pro Deo Uitgever Jaya Radhe
TOP


DIT DOCUMENT IS BESCHIKBAAR IN PDF

title=""