Menu

Auteursrecht & Licenties
GVP website - PureBhakti.com

Anita dasi (GVP, 6 dec 2021): "The GVP website [PureBhakti.com] is under the same creative commons license as the books [CC BY-ND 3.0]. It's noted at the bottom of this link -
www.purebhakti.com/mission/about-us":


"COPYRIGHT INFORMATION
PureBhakti.com is published under the auspices of Gaudiya Vedanta Publications (GVP). All English transcriptions of the discourses of Srila Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja 2012 Gaudiya Vedanta Publications. Some Rights Reserved".


Anita dasi (GVP, 8 dec 2021): "The Harmonist uses share alike [SA - GelijkDelen], but in general Srila Gurudeva asked for No Derivatives [ND - GeenAfgeleideWerken] except what is on the plus license [vertalingen]."


Creative Commons

CC betekent Creative Commons, dat wil zeggen, anderen kunnen het werk ongevraagd delen en verspreiden, ondanks dat op het werk auteursrecht rust. 'Enkele rechten voorbehouden' betekent, dat de houder van het auteursrecht enkele rechten over het gebruik van zijn werk voorbehoudt. In dit geval zijn dat BY-ND. BY betekent, dat altijd de oorspronkelijke auteur dient te worden vermeld. Als het werk is vertaald, dient tevens de naam van de vertaler te worden vermeld, omdat een vertaler automatisch en wettelijk over het auteursrecht van zijn vertaling beschikt. ND betekent 'No Derivatives' of GeenAfgeleideWerken, dat wil zeggen, dat het werk alleen in zijn geheel en onveranderd kan worden gedeeld en verspreid. En tenslotte, 4.0 betekent, dat de licentie internationaal geldig is.


Geen Afgeleide Werken CC BY-ND

Vanwege het element ND 'No Derivatives' (GeenAfgeleideWerken) van de licentie op Lezingen en Boeken kunnen op deze website geen fragmenten uit deze documenten worden gekopieerd. Met andere woorden, het werk van Srila Gurudeva kan alleen in zijn geheel en ongewijzigd worden gedeeld. Vermelding van de Licentie en de bijgevoegde Referenties, die verwijzen naar de auteur, de vertaler en de primaire en secundaire uitgevers, Pure Bhakti en in dit geval Pro Deo Uitgever Jaya Radhe, is verplicht. Hetzelfde geldt voor alle vertalingen van lezingen over de Bhagavata Parampara op deze website, hoewel de licentie niet staat aangegeven op de documenten zelf, maar wel op de hoofdpagina van 'Bhagavata Parampara'. Licentie overzicht: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcode.nl


Gelijk Delen CC BY-SA

De artikelen van Rays of The Harmonist On-line vallen onder de licentie CC BY-SA 3.0. Van dit werk worden ook de oorspronkelijke auteur en de vertaler vermeld en deze uitgaven dienen te worden toegeschreven aan Rays of The Harmonist On-line. SA betekent 'ShareAlike' of GelijkDelen. Deze inhoud kan worden gekopieerd, gedeeld en bewerkt, onder voorwaarde, dat de bewerking van het artikel moet worden vermeld - anders blijft het 'ongewijzigd'. Licentie overzicht: www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl.


Wettelijk Auteursrecht Vertalers

Als een vertaler van de oorspronkelijke auteur toestemming heeft om zijn werk te vertalen, gaat het auteursrecht van de vertaling wettelijk automatisch over op de vertaler. Auteursrecht betekent, dat het werk niet mag worden verspreid zonder toestemming van de auteur of de houder van het auteursrecht - in dit geval de vertaler. Als de oorspronkelijke auteur een licentie op zijn werk geeft, dient de vertaler deze licentie ook voor zijn vertalingen te verstrekken. Voor de lezingen van Srila Gurudeva is de licentie CC BY-ND 4.0.


Printbare PDFs

Er zijn printbare PDFs beschikbaar van vertalingen van Rays of The Harmonist On-line en van Bhakti Lezingen, die kunnen worden gedownload onderaan de betreffende pagina's.

Hartelijk dank voor het lezen van dit bericht en voor uw begrip en bereidwilligheid om Srila Gurudeva een plezier te doen.


title="Uitgeverslogo"